måndag 13 september 2010

Trassel

Igår hittades även detta tunna, fina garn och några fina ametist pärlor. Och idag fick jag för att nysta upp detta...
Och det vart ett pytte litet nystan...




Jag var ju på Gotland i somras.... Och den härliga Ö, där det vimlar av lamm över allt och som har sådanna härliga garn producenter...




Och vad kommer jag hem med? Jo, ett garn nystan, som går att köpa i de flesta garn affärer!!! Och en matchande skinnrem. Vi var där samtidigt som det var Medeltid..





Och igår vart det någon slags städning och då dök detta underbara nystan upp.

Det är 100% Silke!

Det finns en vacker stickad halsduk/sjal i garderoben. Undra vad man ska hitta på med detta som är i detta nystan?

Fler projekt...


Jag hittade ju även ett jätte fint garn hos Karin Strömberg Lundqvist i Granhammar. Från hennse egna får (tror jag) och det är även färgat av Karin.

Visst är det fint?

Vad det ska bli? Ja, det är under fundering...

Någon slags rektangulär sjal, troligtvis. En sak är säker i alla fall... Pärlor ska det vara!

Det visar sig...







Nytt projekt på "G"... och flera redan pågående!

Det är fantastiskt hur svårt det är att hålla sig till ett projekt i taget!

Jag håller ju på med min Poncho, men tyckte.. eller fick dåligt samvete över ett Väst-projekt med virkade mormors rutor som min mor frågade mej om jag inte kunde virka åt henne och i ett svagt ögonblick sa jag, ja. Så det tog jag tag i!

Sen var jag hemma och var ganska så hängig och det enda jag orkade, för att låta bli att handarbeta går ju inte, vara att ta tag i... De Amiguri dockor som sonen lyckades hitta mönster till. I ett obevakat ögonblick, när jag för ovanlighetens skull hade mina pojkar med mig i en garn affär (jag brukar se till att vara själv när jag får sådanna tillfällen).


Och det gick ganska så bra, det vart en halv gubbe - Drakula. För det var hallowin figurer. Store bror ville ha denna Drakula - gubbe och lille bror ville ha pumpan. Det var en Drakula, en Häxa, ett litet söt spöke och en pumpa. Undra om dessa kommer att bli klara till årets hallowin?

Och det där med mormorsrutor var ju skoj, och ännu mera skoj i tunnare bomullsgarn, så nu är min monsterruta (se bild), eller megaruta skille jag hellre vilja kalla den, på "G". Också!