torsdag 27 februari 2014

Syfestivalen och en del till...

Nu har det gått ett tag, det har varit syfestival, sportlov och mycket mer. Här är lite go bitar.
Detta är det godis jag kom hem med ifrån syfestivalen. 
Mums mums!

Ulltyg till mitt broderande, härligt färgat ullgarn från Limmo design som troligtvis kommer bli en härlig sjal, fina pärlor och svarta pärlor till min black death ~ sjal, lite färg ifrån Färgkraft som jag ska ha roligt med, några fler nystan garn och en jättefin liten sax som kommer att bli ett snyggt smycke!


Min Black death ~ sjal är klar! 
Den vart jättebra, en ny favorit!
Och det vart pärlor i spetskanten längs ut och den allra längst ut är blank, de andra är matta. 

Jag stickar även vidare på min OS ~ stickning, 
To Russia with Love


Hjärtat är mitt eget påhitt och finns precis mitt på sjalen. Även om OS är slut så har sjalen inte blivit riktigt klar....
Men det kommer ju ett paralympics snart som man självklart också kan sticka till och det visas dessutom på svensk tv!




torsdag 13 februari 2014

Åter igen...

Detta är ju inte alls vad jag skulle göra! Men nu är jag här igen... Förstår inte!? Så fort jag borde göra något annat. Något som kräver lite tankeverksamhet i kreativitets knölarna, så hamnar jag här istället! Sjutton också!

Men, men...

Kan ju ändå tala om att Muchis.se har utförsäljning. 50% på allt!!


muchis.se

Dock inte på Big Mama yarn. Men ändå!!!

Så det kunde jag ju inte låta bli!!
Jag har ju länge sneglat på deras japanska garner. Och 100 gram rosamelerat Gurame Lily har jag ju här hemma sedan tidigare. Det har jag ju länge velat göra nåt av. Men sen har ju frågan varit vad det räcker till.
Men nu ska det väl räcka i alla fall till nåt. För snart får jag 2 stycken 50 grams nystan av det ytterligare och 4 nystan á 50 gr av samman garn fast gråmelerat. Gurame gråmelerad
Visst är det snyggt? Det är ett underbart garn. 100% japansk ull.
Och så vart det även ett antal nystan Japansk ull/washi. Washi står för Wa = Japanskt Shi = papper.

Japansk ull/washi, natur
Ett tunt spännande garn av alltså ull och papper. Men det ska inte alls var papprigt utan mjukt och följsamt. Som sagt mycket spännande!!!

Jag köpte både det naturfärgade och det deminblå.

Inte alls vad jag skulle eller vad min budget tillät. Men vem kan motstå ett sånt erbjudande?! Och sen kanske inte dessa garner går att få tag i och det skulle ju vara fruktansvärt, eller hur?

Och imorgon bär det av till Syfestivalen i Stockholm. Huwa!!!
Men den har jag bugeterat in i bugeten. ;))

tisdag 4 februari 2014

Stickat och snurrigt...

Det blir en svart sjal utav ett garn som jag fått i en bytessnurra jag är med i.
Sjalen heter black death. Garnet och mönstret kom tillsammans med en bok. Jag har några gånger varit med i en snurra som heter Bok och Garn snurra i gruppen Svenska byten på Ravelry.
Man anmäler sig och så kommer snurran till en och då finns där i 4 pocketböcker helst i olika genre och garn och mönster som kan passa på något vis till berättelserna i böckerna.

Denna gång behöll jag denna bok, Karin Fossum ~ Svarta sekunder, fyra nystan Drops Merino extra fine och mönstret till sjalen Black Death som hängde ihop med boken.
Man väljer alltså en eller flera böcker och deras respektive garn och mönster. Sedan lägger man i motsvarande som man tagit ur, alltså bok + garn + mönster och skickar snurran vidare till nästa deltagare i snurran.

Jag skickade en bok av Kerstin Ekman, Grand final i Skojarbranchen, två härvor bomullsgarn ifrån Regnbågsgarn i galna färger och ett mönster på en galet vacker virkad sjal vid namn snäckskalssjal.

måndag 3 februari 2014

En jobbig helg....

Jag vet inte varför men helgen har inte alls varit kul. Tröttsam, jobbig och luddig. Jag orkar inte tänka en tanke för det liksom går inte. Tanken liksom bara fastnar i det där luddet.. Och lite av de sviterna finns kvar ännu, det känns i kroppen. Under gårdagen fanns gråten där hela tiden närvarande och i påplockande i ytterkanten. Det är inte alls skoj, skoj är inte rätt ord - men jag hittar inget annat, just nu, att känna så eller för den delen vara sån. Jag vill ju vara en glad, med massor av ork och skoj mamma. Dessa dagar ger mig sånt oerhört dåligt samvete och det gör saker och ting så, så mycket bättre. Blää!!!  

Men jag ska i alla fall skriva och visa en försenad födelsedagspresent som jag fick av min äldste. det var inte så att den inte var klar tills jag fyllde utan det snarare handlade om att den hade blivit kvar hos hans knyppelfröken, eller nåt åt det hållet.



Ett knypplat armband! Visst är det fint!!!
Han är jätte duktig och det är så skoj att han knypplar. 
Ett av mina -an i mitt liv som gör att jag vill finnas här.